Spring rolls

Za oknem szaro.
Szare myśli.
I ponury humor.
Spring rolls z wędzonym kurczakiem
"Dania z drobiu" M. Krawczyk
spring rolls, przepis na spring rolls, spring rolls z wędzonym kurczakiem, przekąska z warzyw i wędzonego kurczaka
opakowanie papieru ryżowego
filet z wędzonego kurczaka
50 g sera żółtego
2 marchwie
sałata lodowa
pęczek rzodkiewki
papryka czerwona
natka pietruszki

dip:
4 łyżki oliwy
2 łyżeczki octu winnego
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki musztardy dijon
sól, pieprz, oregano

Marchew i paprykę pokroić w paseczki.
Mięso, ser i rzodkiewki pokroić w cienkie paseczki.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Natkę pietruszki drobno posiekać.
Czosnek zmiażdżyć i posiekać drobno, wymieszać z resztą składników dipu.
Warzywa z mięsem wrzucić do miski i polać sosem, wymieszać.
Papier ryżowy moczyć chwilę w ciepłej wodzie, aż zmięknie.
Nakładać na niego porcję sałatki i delikatnie zwijać (tak jak krokiety).

18 komentarzy:

  1. Ah ale dawno nie jadłam... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię spring rolls, ale u mnie muszą być koniecznie z makaronem ryzowym. Miłego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  3. Po takim jedzeniu humor powróci;)

    OdpowiedzUsuń
  4. i kolejne danie, którego nie jadłam jeszcze!
    pięknie wiosennie kolorowe! na przekór tego, co za oknem!
    Toruń też tonie w szarości. niestety :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na "inny" obiad dla gości!

    OdpowiedzUsuń
  6. super i nic Ci sie nie rozpadly? u mnie to z tym jest największy problem.....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wystarczy odpowiednie zamoczenie w ciepłej wodzie to jest mój klucz do sukcesu :)

      Usuń
  7. Świetny pomysł na pyszne danie..

    OdpowiedzUsuń
  8. ojjj zjadlbym!:-) pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  9. a ja dzisiaj biorę się za sajgonki. :)

    OdpowiedzUsuń
  10. prezentują się znakomicie:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale na talerzu to u Ciebie bardzo kolorowo - choć kolor otulony (jak to jesienią, najlepiej otulić się ciepłym kocem:))

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyglądają bardzo apetycznie, chyba muszę się zebrać i w końcu zrobić :3

    OdpowiedzUsuń
  13. O rany, jakie to łatwe danie! Nigdy więcej kupnych.

    A co do szarości za oknem, też da się lubić. Tylko trzeba siedzieć w domu i zajmować się czymś szalenie przyjemnym. I nic nie musieć ;)

    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  14. Pycha:)uwielbiam takie smaczne połączenie warzyw i mięska:)

    OdpowiedzUsuń
  15. super, cieszę się , że wykorzystałaś przepis z mojej książki:)
    miło mi

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger