Skrzydełka pikantno miodowe


Skrzydełka miodowo-pikantne
skrzydełka, przepis na skrzydełka, skrzydełka miodowo-pikantne
1 kg skrzydełek z kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
kilka kropel tabasco
łyżeczka papryki ostrej
3 łyżki miodu
łyżeczka imbiru
sól
pół szklanki oleju

Sos sojowy wymieszać z tabasco, papryką ostrą, miodem, imbirem, solą i olejem.
W przygotowanej marynacie umieścić skrzydełka.
Zostawić na godzinę w lodówce.
Smażyć na patelni, podlewając olejem, aby miód się nie przypalił.
Można też upiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30 minut.

W przepisie wykorzystałam sos sojowy Kikkoman, tradycyjny sos o charakterystycznym smaku, delikatniejszy smak niż innych firm. Przetestowałam też pikantny, czerwony klasyk - sos tabasco, oryginalnego producenta z USA. Produkty są dobrej jakości.

Blogerki

skrzydełka, przepis na skrzydełka, skrzydełka miodowo-pikantne

9 komentarzy:

  1. Robię bardzo podobnie, tylko bez tabasco. Są przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. http://dusia-gotuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam połączenie takich smaków! ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię to danie, często pojawia się u mnie właśnie na Sylwestra :)

    OdpowiedzUsuń
  5. oo, ostre skrzydełka! takie jak lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. hmmm pyszne wyglądają i do tego ostre :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak zwykle prosto i pomysłowo. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ależ muszą być smaczne, skrzydełka to moja ulubiona część kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają zachęcająco :) przepis trzeba wypróbować, uwielbiam skrzydełka, szczególnie grillowane http://www.zgrilla.pl/slodko-pikantne-skrzydelka-z-grilla/ pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger