Smażone krewetki



Smażone krewetki z masłem, czosnkiem i natką
smażone krewetki, przepis na krewetki, krewetki z masłem czosnkiem i natką, prosty przepis na krewetki, krewetki z czosnkiem
krewetki tygrysie
1/3 kostki masła
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
szczypta soli

Na patelni rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wrzucić rozmrożone krewetki i smażyć około 2 minut, aż staną się różowe.
Na koniec dodać szczyptę soli i posiekaną natkę pietruszki.
Wymieszać całość ze sobą. 
smażone krewetki, przepis na krewetki, krewetki z masłem czosnkiem i natką, prosty przepis na krewetki, krewetki z czosnkiem

21 komentarzy:

  1. Bardzo lubię. Do krewetek podczas smażenia dodaję także trochę białego wina i soku z cytryny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, pysznie wyglądają:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy się nie odważyłam, żeby sama zrobić krewetki. Ale twoje wyglądają smacznie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne, proste i pyszne :) Uwielbiam takie dania :) Owoce morza nadają się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Klasyczny i pyszny sposób na krewetki. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam uwielbiam krewetki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. a ja mam plan. że zrobię takie na imprezę.

    OdpowiedzUsuń
  8. mmmmmm i jak tu nie lubić tych "robaczków" :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Krewetki to coś dla mnie, w każdej wersji! Twoja propozycja wygląda bardzo zachęcająco :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  10. To jeden z fajniejszych szybkich sposobów na krewetki. Sama robię bardzo podobne.

    OdpowiedzUsuń
  11. przepis z "kwestia smaku"!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak krewetki nauczyła mnie robić Mama, nikt inny,

      Usuń
  12. Uwielbiam krewetki z czosnkiem i masłem:)

    OdpowiedzUsuń
  13. zrobiłaś je takie jak najbardziej lubię :) i widać, że są idealnie usmażone.

    OdpowiedzUsuń


  14. Feel free to surf to my web site :: homepage

    OdpowiedzUsuń
  15. Powiedz mi jaki napój do nich podać, żeby dobrze smakowało?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger