Jajecznica pomidorowa

Mrugają.
Święcą się.
Kolorami.
I dają ciepło.

Jajecznica pomidorowa
jajecznica pomidorowa, jajecznica z pomidorami, jajecznica, przepis na jajecznicę
4 jajka
bio pomidory Royal Brand
1 świeży pomidor
cebula
sól, pieprz
olej

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Na cebulę wbić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać kilka szczypt bio pomidorów.
Pod koniec smażenia dodać pokrojonego w kostkę świeżego pomidora.
Po przełożeniu jajecznicy na talerz dosypuję jeszcze niewielką szczyptę pomidorków jako dekorację.
W przepisie skorzystam z BIO pomidorów czipsów z firmy Royal Brand. Te pomidorki mają bardzo intensywny smak i zapach pomidorów, idealne do dekorowania potraw.
Pamiętajmy, że owoce pomidora zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, witaminy: K, B1, B2, B6, C, PP; kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę. Są także bogate w likopen - przeciwutleniacz zapobiegający nowotworom. 
jajecznica pomidorowa, jajecznica z pomidorami, jajecznica, przepis na jajecznicę

jajecznica pomidorowa, jajecznica z pomidorami, jajecznica, przepis na jajecznicę

18 komentarzy:

  1. Uwielbiam ją :) Mam dobre wspomnienia, bo to było jedyne, co moja przyjaciółka potrafiła zrobić do jedzenia na patelni i zawsze wychodziło jej pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. pomidorową wersję jajecznicy bardzo lubię , jeszcze pyszniejsza niż standardowa ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda świetnie! obserwuję:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda świetni i akurat mam ochotę na jajecznicę:)

    OdpowiedzUsuń
  5. kiedyś tak często sobie ją serwowałam:) smaki mojego dzieciństwa:) mmm

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam jajecznicę z pomidorami - zwykle robię ją latem ze świeżych dojrzałych pomidorów :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Teraz już wiem co będę miała na śniadanie za tydzień i ciekawa alternatywa z tym produktem bio

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja zwykle dodaję pomidory zaraz po cebuli- przyprawiam i są smaczniejsze.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja nie lubię takich miękkich pomidorów, dlatego później dodaję:)

      Usuń
  9. mój tata zawsze robił z pomidorami...pyszna sprawa ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawe, wypróbuję, też mam te pomidorki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. a ja jeszcze nigdy z pomidorami nie jadłam, aż wstyd się przyznać:( trzeba to nadrobić, bo u Ciebie tak pięknie i pysznie wygląda, że aż ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Zwykła jajecznica a tak niezwykle smakowała.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę, że Wam smakowało:)

      Usuń
  13. to moja ulubiona wersja jajecznicy z cebulką i pomidorami. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. bio pomidory? ciekawe.
    lubię taką jajeczniczkę z rana.

    OdpowiedzUsuń
  15. Lubię taką klasykę z twistem :)Super zapowiadają się te pomidorki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger