Red velvet cupcakes

Love.

Babeczki red velvet
Nigella Lawson "Kuchnia. Przepisy z serca domu"
red velvet cupcakes, babeczki red velvet, babeczki na walentynki, red velvet przepis, red velvet recipe, czerwone babeczki
 250 gram mąki
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
100 gram masła
200 gram cukru
płaska łyżeczka czerwonego barwnika w proszku
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
2 jajka
175 gram maślanki (dałam pół na pół mleko z jogurtem)
łyżeczka octu jabłkowego

masa:
serek naturalny
cukier puder
kolorowy cukier 

W misce wymieszać mąkę, kakao, proszek, barwnik i sodę.
W drugiej misce utrzeć cukier z masłem, dodać ekstrakt, jajka, maślankę, ocet i zmiksować.
Połączyć zawartość dwóch misek, zmiksować na gładkie ciasto.
Przelać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
Piec w temp. 170 st.C przez 20 minut.
Po wystudzeniu dekorować masą z wymieszanego serka z cukrem pudrem.
Posypać dekoracyjnym cukrem kolorowym.

red velvet cupcakes, babeczki red velvet, babeczki na walentynki, red velvet przepis, red velvet recipe, czerwone babeczki

red velvet cupcakes, babeczki red velvet, babeczki na walentynki, red velvet przepis, red velvet recipe, czerwone babeczki

24 komentarze:

  1. ekstra :) ja miałam robić dziś deser z serkiem mascarpone :) mój popisowy ale się cholerka chyba nie wyrobię :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za zgłoszenie :)
    Muffinki wyglądają przepięknie, red velvet - jeszcze nie robiłam, wciąż przede mną :)


    Pozdrawiam,
    Domi

    OdpowiedzUsuń
  3. ale Ci piękne wyszły:) bardzo lubię to ciasto:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z miłością na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam... I te piękne zdjęcia...
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zdjęcia mnie powaliły
    Super !!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Babeczki obłędne :) ale genialny to jest sposób ich umiejscowienia :) Naprawdę kreatywny umysł :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mniam! Ale smakowite! Przymierzam się już jakiś czas do red velvet, ale tak jakoś mi schodzi, że jeszcze nie zrobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetny pomysł z kieliszkami i babeczkami na nich :) Kolor przecudny ! A babeczka bewnie niebo w gębie oj ale mam ochotę!

    OdpowiedzUsuń
  11. pysznie puszyste...i takie wilgotne ! mniam

    OdpowiedzUsuń
  12. za mna chodziło red velvet cake, ale nie kupiłam nigdzie barwnika :( więc musi poczekać.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger