Serduszko z żurawiną i czekoladą

Serce nabite.
Nadziane po brzegi.
Wylewnie.
Serce na patyku z żurawiną i czekoladą
serce na patyku, serduszka z francuskiego, ciasto francuskie z żurawiną, ciasteczka z żurawiną i czekoladą
ciasto francuskie
konfitura żurawinowa
kropelki czekoladowe
jajko (ewentualnie)

Z ciasta francuskiego wykrajać foremką albo ręcznie serduszka.
Na połowę serc kłaść żurawinę i kropelki czekoladowe, przykryć drugimi serduszkami (jak pierogi) i ugnieść widelcem po brzegach.
Jeżeli chcemy by serduszka były rumiane posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 10 minut w temp. 180 st.C - do zrumienienia.
serce na patyku, serduszka z francuskiego, ciasto francuskie z żurawiną, ciasteczka z żurawiną i czekoladą


serce na patyku, serduszka z francuskiego, ciasto francuskie z żurawiną, ciasteczka z żurawiną i czekoladą



17 komentarzy:

  1. Świetny pomysł z takimi serduszkowymi lizakami:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale świetne! Może pokuszę się o coś takiego w najbliższy czwartek..? :) super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. słodkie to dobre określenie :) wspaniały pomysł, pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. no proszę! uroczy pomysł - nic tylko chrupać :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A kiedy wkladamy do nich patyczki?

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm ale świetny pomysł. Już wiem co zrobię na jutro ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale nie mogłam się oprzeć i zrobiłam takie serduszka. Z trochę innym nadzieniem,ale wyszły bosko :)

    OdpowiedzUsuń
  8. super pomysł, że zrobiłaś to na patyczkach :) bomba

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetny pomysł, słodziutko wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  10. To serce nib y mialo być inspiracja ? ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger