Serduszko z żurawiną i czekoladą
Serce nabite.
Nadziane po brzegi.
Wylewnie.
Serce na patyku z żurawiną i czekoladą
ciasto francuskie
konfitura żurawinowa
kropelki czekoladowe
jajko (ewentualnie)
Z ciasta francuskiego wykrajać foremką albo ręcznie serduszka.
Na połowę serc kłaść żurawinę i kropelki czekoladowe, przykryć drugimi serduszkami (jak pierogi) i ugnieść widelcem po brzegach.
Jeżeli chcemy by serduszka były rumiane posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 10 minut w temp. 180 st.C - do zrumienienia.
Uroczo! Pycha!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z takimi serduszkowymi lizakami:-)
OdpowiedzUsuńAle śliczne! :)
OdpowiedzUsuńAle świetne! Może pokuszę się o coś takiego w najbliższy czwartek..? :) super :)
OdpowiedzUsuńRewelacja :)
OdpowiedzUsuńsłodkie to dobre określenie :) wspaniały pomysł, pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńmniam! pięknie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńprosty i smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńno proszę! uroczy pomysł - nic tylko chrupać :)
OdpowiedzUsuńA kiedy wkladamy do nich patyczki?
OdpowiedzUsuńpo upieczeniu :)
Usuńmmm ale świetny pomysł. Już wiem co zrobię na jutro ;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale nie mogłam się oprzeć i zrobiłam takie serduszka. Z trochę innym nadzieniem,ale wyszły bosko :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, że zrobiłaś to na patyczkach :) bomba
OdpowiedzUsuńfajne!:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, słodziutko wyglądają :)
OdpowiedzUsuńTo serce nib y mialo być inspiracja ? ;)
OdpowiedzUsuń