Babka piaskowa bezglutenowa

Wesołego
Alleluja.
Babka piaskowa bezglutenowa
babka piaskowa, babka piaskowa bezglutenowa, babka piaskowa przepis, przepis na babkę,
5 jajek
szklanka drobnego cukru
łyżka cukru waniliowego
1 i 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
200 gram masła
czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Jajka zmiksować na puszystą masę.
Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej miksując.
Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do masy.
Roztopione i ostudzone masło wlać do miski.
Zmiksować.
Przelać do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec 60 minut w temp. 170 st.C do tzw. suchego patyczka.
babka piaskowa, babka piaskowa bezglutenowa, babka piaskowa przepis, przepis na babkę,

babka piaskowa, babka piaskowa bezglutenowa, babka piaskowa przepis, przepis na babkę,

10 komentarzy:

  1. cudna baba ! ślicznie wygląda i pyszna - idealna na Wielkanoc ;)

    wesołych świat ;*

    OdpowiedzUsuń
  2. Dusiu, śliczna babeczka:)

    Wesołych i zielonych świąt!

    OdpowiedzUsuń
  3. ale fajniutka, wygląda naprawdę bardzo smacznie i puchato :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pysznie :)
    Wesołych świąt ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. cudna babka, wesołych świąt :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wypróbowana, bardzo dobra.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się :) Czekam na fotkę na fanpagu :)

      Usuń
  7. Świetny wypiek :) Jesli ma być jednak bezglutenowy bez specjalistycznych bezglutenowych produktów to foremkę proponuję wysypać mąką ziemniaczaną albo kukurydzianą :) Tradycyjna bułka tarta odpada :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger