Grzanki ze szpinakiem i jajkiem

Kierunek.
Warszawa.

Grzanki ze szpinakiem i jajkiem
grzanki ze szpinakiem, grzanki z jajkiem, grzanki ze szpinakiem i jajkiem
kilka kromek chleba
kilka jajek
szpinak baby
sól, pieprz

Wodę w garnku zagotować, zmniejszyć moc palnika i gotować 5 minut na twardo lub półtwardo.
Zdjąć z palnika, przelać zimną wodą.
Po ostudzeniu obrać ze skorupek i przekroić na 4. 
Chleb podgrzać w tosterze lub na patelni.
Układać na nim szpinak, a na to jajka.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
grzanki ze szpinakiem, grzanki z jajkiem, grzanki ze szpinakiem i jajkiem
Na zdjęciach możecie podziwiać piękną deskę prosto od BernOnTable. Każda deska jest wyjątkowa, ma swoją historię i jest jedyna w swoim rodzaju. Dzięki wprowadzanemu w życiu recyklingowi przedłużamy życie drzewom, w naszej kuchni. Lubię i cenię ludzi z pasją :) Zajrzyjcie do sklepu - klik.


10 komentarzy:

  1. grzanki wyglądają świetnie:) bardzo ciekawy kształt ma deska:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham Bern on table, robią cuda:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Teraz sobie dopiero uświadomiłam, że nigdy nie jadłam świeżego szpinaku, w listkach. Z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. nie ma to jak kanapki z jajuszkiem ,często je robię ;D fajny ten dodatek szpinaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. piękna deska :) a grzanka z liściami szpinaku brzmi wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zainspirowane, zrobiłam nieco inną wersję, z mrożonym szpinakiem. Zapraszam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger