Jajka faszerowane rzodkiewkami

I promyki słońca.
I śniegu płatki.
Na zmianę.
Bo w marcu.
Jak w garncu.

Jajka faszerowane rzodkiewkami
jajka faszerowane rzodkiewkami, jajka faszerowane, przepisy na wielkanoc
kilka jajek
pęczek rzodkiewki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
ogórek konserwowy

Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu czekać jeszcze 7 minut.
Przelać zimną wodą garnek, ostudzić jajka i obrać ze skorupek.
Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
Żółtka wymieszać z majonezem, dodać drobno posiekane rzodkiewki (część zostawić do dekoracji) i doprawić solą i pieprzem.
W zagłębieniach po żółtkach nakładać farsz, ozdabiać rzodkiewkami i kawałkami ogórka.

10 komentarzy:

  1. Pycha, idealne na wielkanocny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie.
    Na śniadanko:)
    Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki prosty i smaczny pomysł by zjeść coś nowego, super!

    OdpowiedzUsuń
  4. To już pomysł na jajka dzięki Tobie mam :D Na pewno rodzinka będzie zachwycona :) Zastanawiam się jeszcze czy sałatkę jakąś robić... może coś takiego - http://salatkagyros.pl/ ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gyros bardziej na imprezę :) ja robię standardową warzywną :) ewentualnie polecam - tuńczyk, sałata, kukurydza, majonez

      Usuń
  5. ooo wspaniały pomysł na dzisiaj :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czym można zastąpić majonez? Nie przepadam za nim.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger