Jajka z pastą serowo-czosnkową

Wiosna.
Wielkanoc?
Gdzie?
U mnie szaro.

Jajka z pastą serowo-czosnkową
4 jajka
3 łyżki sera żółtego
5 łyżeczek majonezu
ząbek czosnku
sól, pieprz
koperek

Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu odliczyć 10 minut. 
Przelać jaja zimną wodą, ostudzone obrać ze skorupek.
Przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka wymieszać z serem, majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać posiekany koperek.
Masę przełożyć do szprycy, udekorować masą zagłębienia po żółtkach.

6 komentarzy:

  1. Fakt Wielkanoc w tym roku mamy szarą okropnie ale takimi potrawami jak ta możemy sobie ją rozweselić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosty pomysł. Dla mnie wszystko co jest z czosnkiem jest ok.
    Wesołych świąt.

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmm tak szukam i szukam z czym to jajo zrobić na święta i kurczę tyle pysznych propozycji że już sama nie wiem...

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie jajka! dla mnie tylko na święta, po prostu nawet na kolację czasem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie nadziane, lubię takie wyraziste smaki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger