Mini serniczki z brzoskwiniami

Endorfin.
Szczęścia.
Uśmiechów.

Mini serniczki lawendowe z brzoskwiniami 
mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem


opakowanie kakaowych herbatników (100gram)
50 gram miękkiego masła
300 gram twarogu
1/3 szklanki cukru lawendowego
jajko
łyżeczka budyniu śmietankowego
20 gram roztopionego masła
skórka kandyzowana pomarańczowa
pół puszki brzoskwiń

Herbatniki drobno pokruszyć i połączyć z miękkim masłem.
Wylepić nim dno foremek na muffinki.
Twaróg przecisnąć dwa razy przez praskę.
Jajko zmiksować z cukrem lawendowym (przepis) na puszystą masę.
Dodać twaróg, budyń, skórkę pomarańczową i masło - miksować aż będzie gładka masa.
Masę twarogową wykładać do foremek na kakaowe ciasto do 3/4 wysokości.
Na wierzch układać plasterki brzoskwiń.
Piec około 30 minut w temp. 170 st. C.
mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem

mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem

mini serniczki, mini serniczki z brzoskwiniami, mini serniczki z kakaowym spodem

24 komentarze:

  1. rozkosznie wygladaja, swietnie pasowalyby do koszyczka wielkanocnego

    OdpowiedzUsuń
  2. Ładniutkie :) Czuć w nich odrobinę lawendy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w szczególności kiedy przegryzie się kwiatek :)

      Usuń
  3. Ojej wyglądają bardzo smakowicie! Do koszyczka idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. małe śliczności :) bardzo ładne

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają bardzo smakowicie ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. jesteś świetna :D super post :D ten serniczek musi być pyszny:D

    http://blog-live-love.blogspot.com/ zaobserwujesz? :D

    Kinga

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale wspaniałe! Koniecznie zapisuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszą być pyszniutkie :) Jeszcze nie próbowałam cukru lawendowego!

    OdpowiedzUsuń
  9. jakie śliczne *-* i pyszne pewnie ;D chętnie kiedyś je zrobię , może w najbliższym czasie ,bo są ekstra ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne serniczki i ten dodatek cukru lawendowego jest bardzo ciekawy. Chyba pasuje do brzoskwini :)
    I bardzo mnie cieszy, że jajka się spodobały i smakowały!

    OdpowiedzUsuń
  11. Lawenda i brzoskwinie to bardzo ciekawe połączenie. Ciekawa jestem smaku tych maleństw. Wyglądają uroczo :)

    OdpowiedzUsuń
  12. urocze maleństwa, takie w sam raz na dwa kęsy :)

    OdpowiedzUsuń
  13. A co z jajkiem w przepisie jest, ale już w sposobie przyrządzenia go nie ma ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest - "Jajko zmiksować z cukrem lawendowym (przepis) na puszystą masę."

      Usuń
  14. Czy można je też upiec w papierowych foremkach? Piękne! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ryzykowałabym, bo masa jest dość wilgotna - ale można spróbować :) bezpieczniej jednak w silikonowych lub metalowych foremkach

      Usuń
    2. Dziękuję, w takim razie poczekam z tym, aż wrócę do domu. A chciałam je już zrobić w mieszkaniu studenckim i zaskoczyć wszystkich w domu :-))

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger