Muchomorki z jajek

Wybrałabym.
Się do lasu.

Muchomorki z jajek
muchomorki z jajek, muchomory jajka, jajka jak muchomory, wielkanocne jajka
pomidory 
jajka
majonez

Jajka ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody i gotować około 10 minut.
Przelać zimną wodą, ostudzone obrać ze skorupek.
Odciąć kawałek spodu jajka, aby stały stabilnie.
Połówkę (nawet mniejszą część) pomidora pozbaw miąższu i nałóż na czubek jajka (jeśli nie będzie się trzymać, użyj majonezu do przyczepienia).
Z majonezu zrób kropki.
muchomorki z jajek, muchomory jajka, jajka jak muchomory, wielkanocne jajka

12 komentarzy:

  1. Właśnie pokazałam mojemu brzdącowi jajeczka-grzybki i chce na śniadanko.
    Świetne masz przepisy na swoim blogu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mojej córki do jedzenia jajek nie trzeba namawiać bo uwielbia, ale może dzięki takiej aranżacji przekona się do pomidorka:-). Są urocze!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne ;) Sama również niedawno prezentowałam na blogu i uważam, że są genialną dekoracją ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja Mama mi takie grzybki robiła, jak byłam mała :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rany! Robiłam takie jak byłam mała :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger