17 kwietnia 2013

Ciasteczka z płatków orkiszowych

Przesilenie.
Wiosenne.
Wzdycham.
Ciasteczka z płatków orkiszowych
ciasteczka z płatków owsianych, ciasteczka z płatków orkiszowych
pół kostki margaryny
szklanka cukru
8 łyżek mleka
4 łyżki kakao
ok. 2 szklanki płatków jęczmiennych

Wszystkie składniki oprócz płatków wrzucić do garnka i podgrzewając mieszać aż masa się rozpuści.
Zdjąć z palnika, dodać płatki i wymieszać.
Łyżką formować placuszki, kłaść na papier do pieczenia i wstawić do lodówki, aby zastygły.

9 komentarzy:

  1. ehh, u mnie też przesilenie, ale chyba to normalne...
    a ciasteczka wyglądają super!

    OdpowiedzUsuń
  2. w najbliższym czasie je wypróbuję!
    dziękuję za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym coś tak delikatnego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne te ciacha , te z płatków są najsmaczniejsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pamiętam, kiedyś z mamą przygotowywałam podobne ciasteczka, tylko chyba dodawałyśmy zwykłe Corn Flakesy :D Super!

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne ciacha! Chyba bardzo słodkie? Czy tylko mi się tak zdaje? :)

    OdpowiedzUsuń

Anonimie podaj swoje imię.
Zachęcam do dzielenia się zdjęciami dań zrobionych z mojego bloga na fanpagu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...