Jajka faszerowane na ciepło

Ciepła.
W te święta.
Nabiera podwójnego.
Znaczenia.
Jajka faszerowane na ciepło
jajka faszerowane na ciepło, jajka faszerowane smażone, jajka faszerowane na ciepło smażone, przepis na jajka faszerowane, jajka faszerowane po polsku
 5 jajek
5 łyżeczek masła
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
bułka tarta
łyżka masła

Umyć jajka, ugotować na twardo - włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu trzymać jeszcze 8 minut.
Zdjąć z palnika, przelać zimną wodą, ostudzić.
Jajka razem ze skorupką przekroić wzdłuż na pół - sprawdzi się nóż z karbowanym ostrzem.
Delikatnie wyjmujemy żółtka, potem większą część białka i wrzucić do miseczki.
Jajka rozdrobnić, dodać miękkie masło - utrzeć na masę.
Dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą pieprzem.
Masą wykładać połówki skorupek.
Każdą połówkę obtoczyć w bułce tartej i smażyć chwilę aż będą rumiane na rozgrzanym maśle, farszem do dołu.
jajka faszerowane na ciepło, jajka faszerowane smażone, jajka faszerowane na ciepło smażone, przepis na jajka faszerowane, jajka faszerowane po polsku

6 komentarzy:

  1. Masz zacięcie do pichcenia - podziwiam i jestem pod wrażeniem pozdrawiam świątecznie Dusia [kuchnię uwielbiam - pić kawkę]

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jajka w każdej postaci :D Nie dość, że smakują rewelacyjnie dodatkowo pięknie się prezentują na świątecznym (i nie tylko) stole.
    Ja także przygotowywałam faszerowane jaja na świąteczny stół, z awokado i kiełkami.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wesołych Świat Dusiu:) Mam nadzieje, że śmigus dyngus był dziś bardzo mokry;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja Mama dodaje jeszcze duszone, pokrojone drobniutko pieczarki ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne jajeczka i bardzo dekoracyjnie wyglądają.
    Ciepła - o tak, tego nam trzeba.
    Pozdrawiam :*

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger