Pieczeń rzymska

No to.
Klops.
Pieczeń rzymska (klops z jajem)
pieczeń rzymska, klops z jajem, pieczeń z jajem, klops faszerowany jajem
1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe
2 cebule
duża marchewka
pół szklanku bułki tartej
jajko surowe + 5 jajek ugotowanych na twardo
sól, pieprz
2 łyżki oleju

Cebulę pokrój drobno i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Mięso wymieszaj z surowym jajkiem, zeszkloną cebulą, tartą marchewką, bułką tartą.
Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Keksówkę wypełnij w 1/3 mięsem.
Na środku mięsa ułóż w długość ugotowane jajka.
Przykryj resztą mięsa.
Piec w 180 st.C. przez 1,5 godziny. 
pieczeń rzymska, klops z jajem, pieczeń z jajem, klops faszerowany jajem

9 komentarzy:

  1. smak obiadków u mamy! uwielbiam tą pieczeń :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny, nieskomplikowany przepis. Myślę, że wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno temu robiłam taka pieczeń, muszę koniecznie powtórzyć bo jest pyszna zarówno do obiadu jak i do chleba :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię :) Robiłam na Wielkanoc :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy jej nie robiłam. Musze koniecznie spróbować:)

    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam! Moja ciocia robi identyczną pieczeń na obiad. PYCHOTKA

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziękuję za ten przepis! :) Zrobiłam na wielkanoc. Luby był zachwycony! Wrzuciłam nawet na swój blog fotki (pieczeni i 2 śniadań z Twoich przepisów) z linkiem do Twojej strony. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger