Różane tosty francuskie

Masa śmiechu.
I okrzyków.
Zdarte gardło.
I uśmiech na twarzy,

Różane tosty francuskie
tosty francuskie, chleb w jaju, różane tosty francuskie, różany chleb w jaju


kilka kromek czerstwego chleba
jajko
1/3 szklanki śmietanki
2 łyżki cukru różanego
olej
ulubiona konfitura

Jajko rozmieszać ze śmietanką i cukrem różanym.
Na patelni rozgrzać olej.
Chleb moczyć z dwóch stron w mieszance z jajka i śmietanki, następnie kłaść na patelnie.
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Idealnie smakują z konfiturą pigwową.

Na zdjęciu szklany talerzyk od artist's workshop.
tosty francuskie, chleb w jaju, różane tosty francuskie, różany chleb w jaju

tosty francuskie, chleb w jaju, różane tosty francuskie, różany chleb w jaju

6 komentarzy:

  1. Och jak apetycznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, musiały cudnie pachnieć... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale tu u Ciebie zawsze tak smacznie. kusisz, kusisz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Musiały smakować przepysznie :) Nigdy takich nie jadłam, więc narobiłeś mi teraz ochoty

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger