Brokuł z sosem czosnkowym z migdałami

Konwalie.
Bzy. Goździki.
I różowy storczyk.

Brokuł z sosem czosnkowym z płatkami migdałów
"Dieta Agaty" Agata Jędraszczak
brokuł z sosem czosnkowym, brokuł w sosie z płatkami migdałów, jak ugotować brokuły
 brokuł
2 łyżki płatków migdałowych
sól

sos:
2 ząbki czosnku
4 łyżki jogurtu greckiego
sól, kumin, curry

Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni na złoty kolor.
Przygotować sos: wymieszać jogurt z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. doprawić solą, kuminem i curry.
Brokuła wrzucić do niewielkiej ilości (ok. 2cm - w 2 litrowym garnku) wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem 4 minuty.
Brokuły polać sosem i posypać płatkami migdałów.
brokuł z sosem czosnkowym, brokuł w sosie z płatkami migdałów, jak ugotować brokuły
Pojemnik na przystawki i deski od Bernontable do kupienia w Artistsworkshop
brokuł z sosem czosnkowym, brokuł w sosie z płatkami migdałów, jak ugotować brokuły

6 komentarzy:

  1. brokuły są przepyszne w każdej postaci, a te pewnie byłyby jeszcze smaczniejsze niż takie zwykłe, gotowane :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha:) właśnie takie wiosenne dania lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm czosnek i migdały, może wyjść całkiem fajny sos !

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł z dodatkiem migdałów, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis,ja jadłam kiedyś podobne brokuły z odrobiną sera feta.Polecam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam brokuły, dziś nawet zrobiłam farsz do pieczonych pierogów. Twój przepis jest super, kiedyś próbowałam sałatki zrobionej w ten sposób i była świetna :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger