Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym


Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym
crumble z rabarbarem, crumble pełnoziarniste z rabarbarem, crumble z rabarbarem i dżemem
 200 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
100 gram cukru
100 gram masła roztopione i lekko ostudzone

2 łodygi rabarbaru
kilka łyżeczek dżemu truskawego

Mąkę wymieszać z cukrem i wlać masło.
Rozcierać miedzy palcami, aż powstaną okruszki.
Rabarbar pokroić na 1cm. kawałki i przełożyć na żaroodpornych naczyń.
Do każdego naczynka włożyć po dwie/trzy łyżeczki dżemu truskawkowego (przepis).
Całość przykryć kruszonką.
Piec 20 minut w temp. 180 st.C. 
crumble z rabarbarem, crumble pełnoziarniste z rabarbarem, crumble z rabarbarem i dżemem

crumble z rabarbarem, crumble pełnoziarniste z rabarbarem, crumble z rabarbarem i dżemem


Pamiętacie, że jutro jest Dzień Matki? 
Z tej okazji PizzaPortal.pl ma dla Was promocję "Tydzień Mamy z pizzaportal.pl", który trwa od 26 maja do 2 czerwca. Każde danie obiadowe, takie jak u mamy (nie jakaś tam pizza), aż 26 % taniej.

Podczas zamówienia wystarczy wpisać kod promocyjny: DLAMAMY.

12 komentarzy:

  1. pysznie wygląda:) czasami też sobie robię takie na śniadania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiem co to są crumble. Nie znalazłam w żadnej polskiej książce kucharskiej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Crumble to typowy brytyjski deser.

      Usuń
  3. strasznie kusisz tymi dobrociami, oj strasznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniaaam:))
    taka zdrowa słodkość, no i to naczynie ceramiczne w kropki!:) <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawe :)I wygląda na to, że szybko się je robi. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie pyszności zwłaszcza z rabarbarem!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. kwaśny rabarbar pod słodkim i chrupiącym przykryciem - to musi być pyszne :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  8. O ja poproszę takie pyszność ale koniecznie w tej kropkowanej foremce, jest piękna :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger