Kompot z rabarbaru

Rower na start.
Trampki w kwiatki.
I zachód słońca.
Nad morzem.

Kompot z rabarbaru i mięty
kompot z rabarbaru, kompot z rabarbarem, kompot rabarbarowy, kompot przepis,


4 łodygi rabarbaru
3 szklanki wody
3 łyżki cukru
2 goździki
mięta truskawkowa

Rabarbar pokroić na małe kawałki i zasypać w garnku cukrem.
Zostawić na 15 minut, aby lekko puścił sok.
Następnie zalać wodą, dodać goździki i zagotować.
Gotować jeszcze 10 minut, pod koniec dodać kilka listków mięty.
Podawać na ciepło lub schłodzony, można przelać przez sitko.

kompot z rabarbaru, kompot z rabarbarem, kompot rabarbarowy, kompot przepis,

kompot z rabarbaru, kompot z rabarbarem, kompot rabarbarowy, kompot przepis,

Zachód słońca, widok z Nowego Portu. 


9 komentarzy:

  1. ehhh, i znowu mój ukochany rabarbar! :) ja kompotu nie przepuszczam przez sitko - lubię te wszystkie łodyżki ;)
    ehhh2 ;) zachodu słońca nad morzem zazdroszczę, oj zazdroszczę...

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo orzeźwiająco :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kompot z rabarbaru jest pyszny! W dzieciństwie zawsze mama gotowała, ale zawsze lekko zagęszczała kisielem - uwielbiałam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Kompot pamiętam tylko ze szkolnej stołówki, chciałaby żeby babcia mi taki zrobiła :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Bez dwóch zdań - pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  6. morze <3
    rabarbar <3
    dziękuję za Twój przepis do rabarbarowej akcji:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kompot ten bardzo źle mi się kojarzy z przedszkola - podawali z łodygami twardami, co było dla mnie okropne ;) Jednak jak patrzę, na to co Ty zrobiłaś, z przyjemnością bym się napiła :) Wygląda wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger