Makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami

Zieleni się.
Świat.
Choć niebo.
Płacze.
Makaron w sosie gorgonzola i suszonymi pomidorami
makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, makaron z suszonymi pomidorami, makaron z rozmarynem i pomidorami

makaron penne
100 gram sera gorgonzola
pół szklanki śmietanki 30%
kilka suszonych pomidorów
rozmaryn

Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.
Śmietankę wlać na patelnię i dodać pokruszony ser gorgonzola.
Gdy ser się rozpuści dodać kilka listków rozmarynu.
Suszone pomidory drobno pokroić i dodać do sosu.
Wrzucić na patelnię makaron i wymieszać w sosie. 

makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, makaron z suszonymi pomidorami, makaron z rozmarynem i pomidorami

makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, makaron z suszonymi pomidorami, makaron z rozmarynem i pomidorami

makaron z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, makaron z suszonymi pomidorami, makaron z rozmarynem i pomidorami

14 komentarzy:

  1. Bardzo fajna propozycja. Zapraszam do udziału w Akcji Wegetariański obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeśli chodzi o Twoje propozycje makaronowe, to uwielbiam wszystkie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie wygląda! chętnie wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń
  4. apetycznie się prezentuje, biorę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki makaron mógłby śmiało pojawić się u mnie na talerzu na szybką kolację :) Gorgonzola + suszone pomidory to zdecydowanie kuszący duet.
    Tosia.

    OdpowiedzUsuń
  6. makaron i gorgonzola to połączenie znakomite! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię takie proste i aromatyczne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam gorgonzolę i suszone pomidory! Pyszna pasta :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszny sos, jeden z moich ulubionych do makaronu.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda bardzo apetycznie! Polecam również spaghetti z kurczakiem i migdałami w sosie porowym : http://tasty.blog.pl/2013/03/25/spaghetti-z-kurczakiem-w-sosie-porowym-i-migdalami/

    Pozdrawiam, Joanna:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Czy mozna dodac jeszcze podsmazony czosnek? Czy zepsuje smak?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można spróbować dodać, ale to za mocny smak do mocnej gorgonzoli

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger