Kruszonka

Rozcieranie.
Podjadanie.
Skubanie.
Kruszonka
porcja na dużą blaszkę
kruszonka, jak zrobić kruszonkę, przepis na kruszonkę
 200 gram mąki pszennej
100 gram cukru
100 gram masła roztopione i lekko ostudzone

Do miski wsypać mąkę i cukier.
Zalać jeszcze ciepłym masłem.
Zagnieść wszystko razem rozcierając między palcami.
Kruszonką można posypać ciasta, zamrozić na później, albo przygotować crumble. 
kruszonka, jak zrobić kruszonkę, przepis na kruszonkę

Przepisy:

7 komentarzy:

  1. ojejku! pamiętam jak ją wyjadałam z ciasta kiedy byłam mała :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurcze, nie znałam takiej metody. Zawsze robię z masła w stanie stałym. Różni się czymś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest bardziej miękka i tyle, dla mnie tak jest wygodniej

      Usuń
  3. Uwielbiam kruszonkę :D Ja czasami dodaje jajko

    OdpowiedzUsuń
  4. ja też robię z masła w kostce;) a za bajtla też wyjadałam mamie z miski he he

    OdpowiedzUsuń
  5. kruszonce zawsze mówię wielkie tak:D

    OdpowiedzUsuń
  6. kruszonka to najlepszy element ciast <3

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger