Ziemniaki z masłem czosnkowym

Czas zmartwień.
Wytrwałości i siły.
Wiary w lepsze.
Jutro.

Ziemniaki z masłem czosnkowym (z parowaru)
inspiracja
ziemniaki z parowaru, ziemniaki z masłem czosnkowym, ziemniaki z czosnkiem z prawowaru

pół kg ziemniaków
pół masła
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
koperek

Ziemniaki umyć i przekroić na krzyż (nie do końca).
W zagłębienia włożyć plasterki masła i plasterki pokrojonego czosnku.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować na parze około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Przed podaniem posypać koperkiem.
ziemniaki z parowaru, ziemniaki z masłem czosnkowym, ziemniaki z czosnkiem z prawowaru

ziemniaki z parowaru, ziemniaki z masłem czosnkowym, ziemniaki z czosnkiem z prawowaru



11 komentarzy:

  1. uwielbiam tak podane ziemniaczki!

    dużo sił i wytrwałości Duś :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie ziemniaczki uwielbiam pod każdą postacią :) Czy to z popiołu, czy z piekarnika! Z masłem czosnkowym zawsze najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za ziemniakami i ograniczyłam je w diecie na czas, w którym się odchudzałam, teraz trudno mi do nich wrócić, ale może dzięki takiej propozycji jak Twoja, jakoś mi to wyjdzie.
    Wyglądają super.
    Jestem nowa w tym blogowym światku, zapraszam do mnie, każda wskazówka mi się przyda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. młode ziemniaczki z takim masełkiem to wiosenna najlepszość :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie wyglądają :) Ja bardzo lubię ziemniaki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam, też robię podobne :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Często takie robię:-) na dodatek gziczek i nic więcej nie trzeba:-) Pozdrawiam:-))

    OdpowiedzUsuń
  8. mmmm uwielbiam ziemniaki, a w takim wydaniu najbardziej. Czasem robię podobne w mikrofali (to tak z lenistwa) i zawsze są pyszniutkie

    OdpowiedzUsuń
  9. genialny, a jaki prosty przepis! Na pewno wypróbuję :)

    Masz ochotę na wzajemną obserwację? :)
    Jeśli tak to zapraszam do siebie,
    Renews xxx

    OdpowiedzUsuń
  10. takimi młodymi ziemniaczkami nigdy nie pogardzę:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger