Lawendowa kawa

Narysowane serce.
A w środku imiona.
Nad brzegiem morza.
By porwać miłość.
Falami w dal.

Lawendowa kawa
lawendowa kawa, kawa z lawendą, przepis na kawę z lawendą


łyżeczka rozpuszczalnej kawy
łyżeczka cukru lawendowego (przepis)
pół szklanki gorącej wody
pół szklanki ciepłego mleka
gałązka z kwiatami lawendy

Kawę z cukrem lawendowym zalać gorącą wodą.
W oddzielnej szklance lub kubku wlać ciepłe spienione mleko (można użyć shakera, spieniacza do mleka, albo potrząsać mleko w zamkniętej butelce).
Delikatnie strużką dolewać kawę do mleka.
Wrzucić gałązkę lawendy.

lawendowa kawa, kawa z lawendą, przepis na kawę z lawendą

lawendowa kawa, kawa z lawendą, przepis na kawę z lawendą


5 komentarzy:

  1. Bardzo ciekawa, już czuję aromat! W wersji mrożonej tez pewnie fajnie by smakowała. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ładnie to wygląda ;) zapisze sobie przepis żeby kiedyś zrobić dla znajomych :) ja zazwyczaj piję espresso bo uwielbiam zapach takiej prawdziwej kawy bez mleka. Tym bardziej że mój chłopak ma jakiś najnowszy ekspres saeco i jeszcze się nim nie nacieszył i za każdym razem umawiamy się "na kawę" :] A tę gałązkę dajesz tylko dla ozdoby czy dla "smaku"? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdecydowanie dla smaku, suszona lawenda ma delikatniejszy aromat (czyli ta w cukrze) natomiast świeża gałązka dodaje mocniejszego aromatu :) koniecznie zróbcie zdjęcie po lawendowym kawkowaniu :)

      Usuń
  3. Dusiu kochana, Twoje zdjecia są imponujące! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger