Frużelina wiśniowa

Upalnie.
I ciepło.

Frużelina wiśniowa
frużelina wiśniowa, przepis na frużelinę
300 gram wiśni
łyżka cukru
płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżki wody

Wiśnie wydrylować i umieścić w garnuszku.
Dodać łyżkę wody i cukier, podgrzewać przez około 10 minut.
W szklance z łyżką wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną.
Wlać ją do wiśni, szybko mieszać, zestawić z ognia i przełożyć do wyparzonego słoiczka.
Postawić do góry dnem i trzymać w ciemnym i chłodnym miejscu.
frużelina wiśniowa, przepis na frużelinę

frużelina wiśniowa, przepis na frużelinę

Robiłam też taką wersją i ta jest moja ulubiona: przepis na frużelinę truskawkową


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger