Młode ziemniaki z masłem i koperkiem

Ziemniaki są w naszym domu standardowym dodatkiem do obiadu, lubimy je w przeróżnej formie, ale najbardziej jako:
oraz w wersji klasycznej poniżej.

Młode ziemniaki z masłem, koperkiem i szczypiorkiem
młode ziemniaki z koperkiem, młode ziemniaki z masłem i koperkiem, młode ziemniaki ze szczypiorkiem, jak ugotować młode ziemniaki

1 kg młodych ziemniaków
sól
pęczek koperku
szczypiorek
1/3 kostki masła

Ziemniaki wyszorować, umyć i włożyć do garnka.
Zalać wodą, dodać sól ( łyżeczka na litr). 
Gotować do miękkości, po zawrzeniu około 25-30 minut. 
Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek ze szczypiorkiem, wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
Wybornie smakują z maślanką i jajkiem sadzonym.

9 komentarzy:

  1. jeszcze letnie smaki, moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie ziemniaczki, piękno i smak tkwią w prostocie. Oznacz proszę ten i pozostałe wpisy zgłaszane do mojej akcji psiankowatej. Jutro jej koniec i chciałabym zaakceptować i umieścić w podsumowaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super i po jaką cholerę ja tu wlazła? Jeść mi się chce!:D
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, jak apetycznie je przedstawiłaś. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. i nie ma lepszego dodatku do obiadku:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger