11 września 2013

Pomidory pod pierzynką

Pomidory należą do moich ulubionych warzyw. Jeszcze teraz smakują idealnie, więc warto używać je codziennie w swojej kuchni. Na przekąskę lub przystawkę polecam:

Pomidory pod pierzynką
"Niezapomniane smaki i smaczki" wyd. Seven
pomidory pod pierzynką, przekąska z pomidorów i serka wiejskiego

duży pomidor
około 100 g żółtego sera
około 100 g serka wiejskiego
mały ząbek czosnku
sól, pieprz, curry
świeże listki oregano

Pomidory pokroić na grubsze plastry (wcześniej można sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki).
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Serek wiejski wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
Pokrojone pomidory ułożyć na talerzu, doprawić solą i pieprzem, na nie wyłożyć serek wiejski, a wierch posypać serem żółtym.
Dodać oregano dla ozdoby i smaku.
pomidory pod pierzynką, przekąska z pomidorów i serka wiejskiego



7 komentarzy:

  1. Piękne zdjęcia a takie pomidorki są szybciutkie i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdybym tylko lubiła pomidory... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobnie tylko koktajlowe :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł:) podoba mi się akurat szukam jakiś fajnych pomysłów przyjecie więc podpatrzę sobie te pomidorki:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja też uwielbiam pomidory, bardzo fajny pomysł na przekąskę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super pomysł! Prosty, a taki ciekawy :-) bardzo mi się spodobał :-)

    OdpowiedzUsuń

Anonimie podaj swoje imię.
Zachęcam do dzielenia się zdjęciami dań zrobionych z mojego bloga na fanpagu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...