13 listopada 2013

Boczniaki przepis

Przepisy z użyciem grzybów znajdziecie w tym dziale - klik. Z boczniakami spotkałam się pierwszy raz i jestem bardzo zaskoczona smakiem. Panierowane boczniaki smażone smakują jak kotlety z kurczaka :)


Boczniaki panierowane

kilka boczniaków
kilka łyżek mąki
jajko
olej
sól, pieprz

Oczyszczone grzyby namoczyć w rozmieszanym jajku, a potem w mące z dodatkiem z soli i pieprzu.
Powtórzyć czynność: jajko, mąka z przyprawami.
Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron aż się zrumienią.

2 komentarze:

  1. ooo, może powiedzieć że to taki wegetariański kotlet, skoro o smaku kurczaka :D z chęcią bym wypróbowała. nigdy nie miałam styczności z boczniakami.

    OdpowiedzUsuń
  2. Też nie miałam jeszcze do czynienia z boczniakami, ale Twój przepis wygląda naprawdę smacznie i chyba się na nie skuszę! :)

    OdpowiedzUsuń

Anonimie podaj swoje imię.
Zachęcam do dzielenia się zdjęciami dań zrobionych z mojego bloga na fanpagu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...