Pieczone skrzydełka

Lubię dania proste i szybkie do przygotowania. W domu często na stole gości kurczak, w szczególności smażone udka, jednak tym razem przygotowałam pieczone skrzydełka, które bardzo nam wszystkim smakowały. 

Pieczone skrzydełka

1 kg skrzydełek
papryka ostra
sól, pieprz
curry
łyżka oleju
3 ząbki czosnku


Skrzydełka pozbawić lotek, najcieńszej - tej trzeciej części.
Każde skrzydełko posypać solą, pieprzem, curry i papryką ostrą.
Wrzucić razem do miski i wymieszać dodając łyżkę oleju, by całość lepiej się obtoczyła przyprawami.
Przełożyć skrzydełka do woreczka, wycisnąć ząbki czosnku do środka i wymieszać. 
Pozostawić tak przygotowane na min. 30 minut.
W tym czasie nastawić piekarnik na 180 st.C.
Woreczek zamknąć ze skrzydełkami, wrzucić do naczynia żaroodpornego i piec godzinę. 
Około 10 minut przed końcem pieczenia można woreczek rozciąć i dopiec skrzydełka, żeby się zrumieniły. 

3 komentarze:

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger