Roladki z naleśników z dżemem i serkiem

Uwielbiam naleśniki, koniecznie na słodko. Najchętniej korzystam z prostych przepisów, tym razem przygotowałam roladki z naleśników z konfiturą i serkiem homogenizowanym. Z efektownych propozycji, na odmienienie nudnego naleśnika polecam:
naleśniki w zawijaski
koronkowe naleśniki.

Roladki z naleśników z dżemem i serkiem


2 szklanki mąki 
szklanka mleka
1,5 szklanki wody gazowanej
jajko
3 łyżki oleju
2 łyżki cukru

serek homogenizowany o smaku bananowym
ulubiony dżem (użyłam morelowego z Twój Ogród)

Mleko, wodę, olej i jajko wymieszać trzepaczką ze sobą.
Dodać 2 szklanki mąki i cukier, połączyć na gładką masę.
Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię przed pierwszym naleśnikiem lekko natłuścić.
Wlać na patelnię porcję ciasta chochelką i rozprowadzić po powierzchni patelni.
Po chwili przewrócić na drugą stronę.
Na gotowym naleśniku rozsmarować serek i dżem, zawinąć w rulon, przeciąć go pod skosem na pół tworząc roladki (żeby się lepiej trzymały spinam je wykałaczkami).



8 komentarzy:

  1. naleśniki - to co lubię najbardziej <3 z serkiem i dżemem zdecydowanie zgrany zestawienie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Naleśniki uwielbiam i też preferuję je na słodko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No i masz. Tak się zapatrzyłam na Twoje naleśniki, że chyba zrobię sobie na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm ja chyba tak samo lubię i na słodko i na słono ;) A do słonych przekonałam mojego P. więc Tobie też polecam ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też bardzo lubię,danie uniwersalne,uwielbiam na słodko i na słono:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają zjawiskowo, ślinka sama leci… :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger