Bezowe serduszka

Walentynkowe bezowe serduszka w kolorze różu i bardzo słodkie. Zajrzyjcie po inne przepisy na Walentynki np.:


Bezowe serduszka
bezy serduszka, beziki, beziki serca, bezy w kształcie serca, przepis na bezy, bezowe serduszka

 2 białka
100 g cukru pudru
łyżeczka soku z cytryny
łyżeczka mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka barwnika czerwonego albo fioletowego

Białka ubić na sztywną pianą.
Stopniowo po łyżeczce dodawać cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.
Potem dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, zmiksować.
Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.
Dodać barwnik (jeśli dodamy fioletowy beziki wyjdą ciemno-różowe) i tylko przez chwilę miksować - do niejednolitego wymieszania.
Przełożyć masę do worka dekoracyjnego lub szprycy bez końcówki i wyciskać pianę na kształt serc na papier do pieczenia.
Włożyć bezy do nagrzanego piekarnika do 140 st.C. i piec (suszyć) przy uchylonym piekarniku przez 30 minut. 
Jeśli bezy będą lekko brązowieć w trakcie pieczenia to przykryć je od góry np. papierem do pieczenia.
Po 30 minutach wyłączyć piekarnik, ale bezy dalej trzymać w piekarniku jeszcze przez min. 30 minut. 
bezy serduszka, beziki, beziki serca, bezy w kształcie serca, przepis na bezy

bezy serduszka, beziki, beziki serca, bezy w kształcie serca, przepis na bezy, bezowe serduszka



7 komentarzy:

  1. Ale świetne;) idealne na Walentynki:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ech, gdyby tylko mój mąż lubił bezy, to bym mu takie zrobiła, bo wyglądają przeuroczo :)
    Ale niestety trafił mi się wybredny przypadek, który najbardziej zadowolony będzie z...sernika :D

    OdpowiedzUsuń
  3. OOo, faktycznie podobne jak u mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dusiowa - trafiłam i anonimowo zaglądam na Twojego bloga jakoś od roku...w końcu trafiłaś na papurazzi.pl i czuje, że zdominujesz portal swoimi relacjami;) Póki co gratuluję fantastycznej roboty, 3mam kciuki i życzę powodzenia!!;)
    Lauryn;) a prościej Kasia;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ojej bardzo mi miło! :) Nie wiedziałam, że jesteś moją czytelniczką :) recenzji nie chce mi się niestety przepisywać, ale zdjęciami chętnie się podzielę z innymi :) Pozdrawiam Kasiu! :)

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger