Francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami

Ciasto francuskie w różnych wariacjach, na słodko i wytrawnie, to sprawdzony sposób na przekąski. Najszybciej ze stołu znikają parówki w szlafroczkach, bo to już sprawdzona zakąska. Tym razem przygotowałam ciasto francuskie z serem camembert, oliwkami i suszonymi pomidorami. Pomidorki suszone w oleju dostałam ze sklepu Hurtownia Oliwy. Mam zniżkę dla Was, 25% na zakupy w sklepie - na hasło "DusiowaKuchnia".

Tartaletki z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami
ciasto francuskie z oliwkami, ciasto francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami, przekąski z ciasta francuskiego


opakowanie ciasta francuskiego
kilkanaście czarnych oliwek
kilka suszonych pomidorów (klik)
ser typu camembert
płatki chilii
tymianek

Ciasto francuskie pokroić na prostokąty lub kwadraty o boku około 5 cm.
Oliwki pokroić w paseczki, suszone pomidory na pół, a camembert w cienkie plasterki.
Na cieście układać oliwki, pomidory i plasterki sera.
Posypać płatkami chilli i tymiankiem.
Piec przez około 20 minut w temp. 200 st.C. do zbrązowienia.
ciasto francuskie z oliwkami, ciasto francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami, przekąski z ciasta francuskiego

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam ciasto francuskie, bo można z niego tyle wyczarować! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. szybko, smacznie - uwielbiam takie przepisy

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię takie przekąski :) świetne na imprezy!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger