Grzane piwo z pomarańczą

Prawdą jest, że zima w tym roku nie jest zbyt mroźna i teoretycznie nie potrzeba dodatkowego rozgrzewania, ale grzane piwa z pomarańczą i cynamonem to zawsze dobry pomysł. Mocno pomarańczowe, słodkie i korzenne powinno przypaść Wam do gustu. 

Grzane piwo z pomarańczą
grzane piwo, przepis na grzane piwo, grzane piwo z pomarańczą, grzane piwo z cynamonem, proste grzane piwo

0,5 l piwa
pomarańcza
3 łyżki miodu
laska cynamonu lub łyżeczka cynamonu
gwiazdka anyżu

Piwo wlać do rondelka i podgrzewać.
Pomarańczę przekroić na pół - z jednej połowy wycisnąć sok do piwa, a drugą pokroić w plastry ze skórką i wrzucić do rondla.
Dodać miód, laskę cynamonu lub łyżeczkę cynamonu i gwiazdkę anyżu.
Dociskać plastry pomarańczy w rondlu, aby puściły sok.
Podgrzewać aż będzie gorące - nie gotować!
Przelać do szklanek.


pomarańczowy Tęcza Smaków

4 komentarze:

  1. mmm idealne na chłodne wieczory ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odkąd wrzuciłaś je na fb to za mną chodzi:) no i tak chodziło i chodziło że zrobiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmmmm Duziu kusisz :D przepis wypróbuję napewno , i dodaję do akcji z radością :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger