Ciasto francuskie z oliwkami

Ciasto francuskie lubię za szybkość, prostotę i wiele możliwości. Dzisiaj proponuję oliwki w cieście francuskim, bardzo proste, ale efektowne. Idealnie pasują podawane przy kuflu piwa. Fani oliwek nie będą narzekać na tak prosto podane ciasto francuskie z oliwkami zapewniam. Szybkie przekąski to jeszcze:

Ciasto francuskie z oliwkami
ciasto francuskie z oliwkami, oliwki w cieście francuskim, przekąska z oliwek, oliwki w cieście, ciasto z oliwkami

pół opakowania ciasta francuskiego
słoiczek czarnych oliwek

Ciasto francuskie pociąć na jednakowej długości i grubości paski. 
Dwoma paskami oplatać oliwki z dwóch stron, tworząc jakby warkocz - czyli na środek kłaść oliwek, owinąć ją jednym paskiem, a z drugiej strony drugim. 
Można posmarować rozmieszanym jajkiem.
Piec 15 minut w temp. 200 st.C.
Idealnie pasuje, jako przekąska do piwa.
ciasto francuskie z oliwkami, oliwki w cieście francuskim, przekąska z oliwek, oliwki w cieście, ciasto z oliwkami

3 komentarze:

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger