Różowy cukier puder

Kiedy zobaczyłam różowy cukier puder u Anny Marii to wiedziałam, że na pewno kiedyś go przygotuję. W kolejnym wpisie pokażę trufle czekoladowe, które obtaczałam w różowym pyłku o słodko-kwaśnym smaku. Na blogu znajdziecie też:


Hibiskusowy cukier puder
hibiskusowy cukier puder
łyżka suszonych kwiatów hibiskusa
pół szklanki cukru pudru

Kwiaty hibiskusa zmielić na pył w młynku do kawy lub malakserze.
Dodać cukier puder, zmielić razem i przełożyć do słoiczka.

różowy cukier puder




4 komentarze:

  1. świetne:) pierwszy raz widzę taki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna robota! A czy oprócz walorów tzn koloru i możliwości dekoracyjnych spełnia swoją rolę smakową, czy smak odbiega jednak znacząco?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ma doskonały smak jest słodko-kwaśny, hibiskusowy, więc jak najbardziej spełnia rolę smakową. Niedługo pokażę jak go wykorzystałam w konkretnym przepisie.

      Usuń
    2. Czekam więc z niecierpliwością ;)

      Usuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger