Schab w mleku

Domowa wędlina jest najlepsza i wbrew pozorom wcale się jej trudno nie robi. Dzisiaj przepis na schab w mleku, niezwykle soczysty i delikatny, dzięki gotowaniu w mleku, a przy tym bardzo aromatyczny, dzięki rozmarynowi. Przepisy na domowe wędliny:


Schab w mleku
schab gotowany w mleku, soczysty schab z mleka, schab z mleka, schab z mleka gessler


1,5 kg schabu
1,5 litra mleka
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
gałązka rozmarynu
sól, pieprz
olej

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab z każdej strony.
Do garnka wlać mleko i dodać ziele angielskie, listki laurowe, gałkę muszkatołową i rozmaryn.
Podsmażony schab oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
Mleko podgrzewać, gdy zawrze włożyć schab.
Dusić pod przykryciem 1,5 godziny.
Ostudzone mięso kroić na plastry.
schab gotowany w mleku, soczysty schab z mleka, schab z mleka, schab z mleka gessler

7 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis, nie dusiłam jeszcze mięsa w mleku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Każda wędlina robiona w domu....<3

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smakowicie. Muszę spróbować w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam schabu w mleku, ciekawe:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę przygotować. jeszcze, żeby mięso udało się kupić takie swojskie, zwyczajne "od chłopa" :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger