Papryka faszerowana mięsem i ryżem

Zapraszam na prosty przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem. Polecam też:


Papryka faszerowana mięsem i ryżem
papryka faszerowana mięsem i ryżem


kilka sztuk papryk czerwonych i żółtych
500 g mielonego mięsa
torebka ugotowanego ryżu
jajko
cebula
sól, pieprz
żółty ser 
natka pietruszki

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną w kosteczkę cebulą i ugotowanym ryżem.
Doprawić solą i pieprzem.
Paprykom odciąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne i uzupełnić środki farszem.
Wierzch farszu posypać startym serem żółtym i dodać natkę pietruszki.
Włożyć papryki do naczynia żaroodpornego, nałożyć paprykom wierzch.
Zapiekać w 180 st.C. przez 40 minut. 


papryka faszerowana mięsem i ryżem





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger