Warsztaty meksykańskie

W zeszłym tygodniu wybrałam się w podróż do Warszawy w celu uczestniczenia w warsztatach z kuchni meksykańskiej, które odbyły się w Centrum Domowych Inspiracji. Akademia Smaku Bosch to spotkania dla pasjonatów kulinariów. Pierwsze spotkanie z tego cyklu to wyprawa pt. "Ale Meksyk". Podczas spotkania odbył się długi wykład poprowadzony przez Jarosława Mrożka (prezesa biura podróży specjalizującego się w wyprawach do Meksyku) na temat Meksyku, a my, uczestnicy aż rwaliśmy się do gotowania :). Pod okiem Szefa Stefanka Birka przygotowywaliśmy meksykańskie potrawy. Razem z moimi towarzyszkami, Martą i Magdą, przygotowywałyśmy przystawkę sicronizadas - czyli zapiekane tortille z serem, szynką i z salsą chipotle (składająca się z papryki, ananasa, cebuli, pomidora, papryki, kolendry). Szczerze powiem Wam, że wyszła przepysznie :). Zapraszam na fotorelację. 













fot. Bosch

fot. Bosch

fot. Bosch




















I na koniec... :)


4 komentarze:

  1. prosimy o przepis na ta tortille :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mogę przygotować jeśli chcecie :) Tylko tortille były gotowe, nadal chcecie wpis? :)

      Usuń
  2. to na dniach przygotuję wpis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger