Pasta z fasoli

Za fasolą nie przepadam, ale podczas warsztatów poznałam przepis na pastę z fasoli, która mi bardzo smakuje. Przepis jest naprawdę prosty, będzie cieszyć się powodzeniem, jako przekąska na imprezach. Fasola zawiera lizyny, która pośrednio wzmacnia serce, a dzięki zawartości lecytyny poprawia koncentrację. Inne pasty:

 Pasta z fasoli
pasta fasolowa, przepis na pastę z fasoli, pasta z fasoli przepis
puszka białej fasoli
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka oleju
sól, pieprz
kilka kropel tabasco

Cebulę pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Fasolę zmiksować z cebulą i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku przy użyciu blendera.
Doprawić solą, pieprzem i tabasco.
Swoją pastę lubię wymieszać z suszonymi pomidorami i polać odrobiną oliwą.
Podawać z grzankami lub krakersami.

pasta fasolowa, przepis na pastę z fasoli, pasta z fasoli przepis

pasta fasolowa, przepis na pastę z fasoli, pasta z fasoli przepis

1 komentarz:

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger