Świąteczne warsztaty z Russell Hobbs

Tydzień temu miałam przyjemność uczestniczyć w świątecznych warsztatach zorganizowanych przez markę RussellHobbs, które odbyły się w gdyńskiej restauracji, którą Wam opisywałam jakiś czas temu, Chwila Moment. Pod okiem Szefa Kuchni Moment Oktawiusza Rutkowskiego i przy użyciu mnóstwa sprzętu od Russell Hobbs miałyśmy okazję przygotować świąteczną ucztę. 

Świąteczne gotowanie rozpoczęłyśmy od przyrządzenia śledzi w śmietanie z jabłkiem i cebulką.



Bazowałyśmy na tym samym przepisie, ale każda inaczej doprawiła, ozdobiła i przygotowała śledzie.


Hitem warsztatów okazał się karp po żydowsku, choć z rodzynkami to bez migdałów, ale mówię Wam... jak za karpiem nie przepadam, tak całą porcję zjadłam, był zaskakująco dobry i chyba przygotuję takiego na zbliżające się święta, jak chcecie przepis to podam.






Nie zabrakło zdrowych, owocowych smoothie oraz przygotowywania strucli z makiem. 




A na koniec wspólna uczta przy świątecznych pysznościach. 






Czym byłby święta bez prezentów? ;) Russell Hobbs dziękuję za bardzo przydatny przed świętami rozdrabniacz Chop&Blend, spisuje się doskonale.
Było świetnie, pysznie, twórczo i inspirująco - dziękuję za zaproszenie na warsztaty, blogerkom za wspaniałe towarzystwo, a Chwili Moment za gościnę i naukę gotowania. 




3 komentarze:

  1. Warsztaty były świetne, oby więcej takich wydarzeń w Trójmieście :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Żałuję, że w Krakowie nie ma takich warsztatów :(

    OdpowiedzUsuń
  3. U nas w Katowicach także odbyły się warsztaty z Russell hobbs- również było smacznie i świątecznie. Były także prezenty. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger