Kubańska kanapka

Skoro przygotowaliśmy wczoraj kubańską wieprzowiną to dzisiaj pora na kanapki z filmu Chef, kubańska kanapka to zdecydowanie męska kanapka, ale jaka dobra! Spróbujcie koniecznie. 

Kubańska kanapka
cubana sandwich, kubańskie kanapki z chefa, cubana sandwich chef, kubańskia wieprzowina

mała bagietka
2 łyżki musztardy
2-3 ogórki konserwowe
4 plasterki sera
3 plasterki kubańskiej wieprzowiny
3 plasterki szynki gotowanej
 łyżka masła

Bagietkę przekroić na pół, środki pieczywa nasmarować musztardą.
Nałożyć na dolną część bagietki dwa plasterki sera, następnie ogórki pokrojone w długość, potem wykładamy szynkę, kolejno karkówkę i na górę znowu 2 plasterki sera. 
Przykryć górną częścią pieczywa, lekko ścisnąć, na wierzchu bułki rozsmarować masło i włożyć do opiekacza/gofrownicy.
Chwilę smażyć aż wierzch się zrumieni. 

cubana sandwich, kubańskie kanapki z chefa, cubana sandwich chef, kubańskia wieprzowina


11 komentarzy:

  1. Jeden z moich ulubionych filmów o jedzeniu :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  2. czy serduszkowa gofrownica da rade z zapiekaniem??
    magda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiedyś w serduszkowej robiłam tosty, więc myślę, że tak :)

      Usuń
  3. Prześledziłem ostatni wpis o tej kubańskiej wieprzowinie i myślę, że uda mi się to zrobić. No a od tego już tylko krok dzieli nas od tej przepysznej kanapki. Tylko martwię się, że nie będę miał jak tego zapiec... No ale może jednak uda mi się coś wymyślić, bo naprawdę wygląda to bardzo smacznie, palce lizać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Arku zapiec można w tosterze, gofrownicy, w piekarniku na opcji grill, trzymam kciuki by się udało i witam Cię w moich progach :)

      Usuń
  4. Cześć,

    co może zastąpić kubańską wieprzowinę?

    Pozdrawiam,
    Damian

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do kubańskiej kanapki tylko wieprzowina po kubańsku, ale myślę, że fajnie by smakowała też marynowana wołowina

      Usuń
    2. Cześć Dusia,

      Grazie mille ;-) Czasem trudno dostać na szybko dobre mięso ale w przypadku wieprzowiny po kubansku to raczej o marynatę chodzi? Masz jakis dobry przepis (pewnie masz)?

      Pozdrawiam z Heiligenblut pod Grossglocknerem ;-)

      Usuń
    3. przepis pod tym linkiem http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/01/kubanska-wieprzowina.html :)

      pozdrawiam :)))

      Usuń
  5. O, właśnie. Google dobrze mi podpowiadało :-))) Tylko na tym telefonie średnio się ogląda (bo w pracy mam tę stronę zablokowana jako social content).

    Ty z racji bliskości Sverige pewnie masz coś dobrego do polecenia? Z Gdańska to rzut beretem ;-)

    Wracam do eksplorowania smaków Karyntii ;-) a czasu mało ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger