Naleśniki z brzoskwinią i karobem

Uwielbiam naleśniki. Na blogu jest ich całkiem spory spis:

Naleśniki z brzoskwinią i karobem


2 szklanki mąki 
szklanka mleka
1,5 szklanki wody gazowanej
jajko
3 łyżki oleju
2 łyżki cukru

serek waniliowy
brzoskwinia z puszki
karob

Mleko, wodę, olej i jajko wymieszać trzepaczką ze sobą.
Dodać 2 szklanki mąki i cukier, połączyć na gładką masę.
Odstawić na 15 minut.
Rozgrzaną patelnię przed pierwszym naleśnikiem lekko natłuścić.
Wlać na patelnię porcję ciasta chochelką i rozprowadzić po powierzchni patelni.
Po chwili przewrócić na drugą stronę.
Na gotowy naleśnik nałożyć serek, plasterki brzoskwini, złożyć naleśnik i polać karobem.




4 komentarze:

  1. rzeczywiście masz dużo wersji naleśników:) Ja jakoś rzadko je robię:) co to jest karob i gdzie można to dostać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karob to melsa z chleba świętojańskiego - ciemnobrązowy syrop (lub proszek zastępujący kakao), który ma karmelowy posmak i bogaty jest w witaminy i nie wywołuje alergii. mój kupuje z firmy incom as np. http://www.jemy-naturalnie.pl/pl_PL/p/Melasa-z-chleba-swietojanskiego,-karob-Incom-AS-450g/241?gclid=CjwKEAjwucmoBRDmysGsgbDr5j0SJAAxL9abFMQTS50lnDda71Mf3cti_auWBgnU39xe3xi5TwQPDxoClWbw_wcB

      Usuń
  2. Pyszności. Uwielbiam naleśniki i też robię często.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger