Deser z mascarpone i bananami


Deser z mascarpone i bananami
125 g mascarpone
100 ml śmietany kremówki
łyżka cukru pudru
kilka ciasteczek (makowe)
2 banany
płatki kokosa
dekoracje z białej czekolady
perełki złote

Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, a następnie wymieszać z mascarpone.
Ciasteczka utłuc na proszek, banana pokroić w plasterki.
Na dno kieliszków wysypać trochę ciasteczkowego pyłu, następnie kilka plasterków banana (kilka przyłożyć do brzegu szklanki).
Masę śmietanową przełożyć do szprycy, część wycisnąć na banany.
Powtórzyć warstwy: ciasteczka, banany, masa śmietanowa.
Wierzch ozdobić płatkami kokosa, czekoladkami i perełkami.



3 komentarze:

  1. Taki jeszcze trochę zimowy, z pewnością pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmmm napewno dobry, ale nie mogę hehe

    OdpowiedzUsuń
  3. OMM NOM OM NOM :)

    Cudownie wygląda, zapewne smakuje wyśmienicie.

    Na sam widok zdjęcia ślinka mi już od rana cieknie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger