Karkowka pieczona z suszonymi owocami

Domowe wędliny zawsze goszczą na moim świątecznym stole. 

Karkówka pieczona z suszonymi owocami


1,5 kg karkówki
słodka papryka, papryka wędzona, sól, pieprz ziołowy
2 łyżki oleju
2 łyżki miodu
suszony czosnek/plasterki czosnku z 2 ząbków
suszona żurawina
rodzynki

Karkówkę natrzeć olejem z przyprawami i miodem.
Obłożyć plasterkami czosnku, suszoną żurawiną i rodzynkami. 
Zostawić na noc w lodówce. 
Następnego dnia piec przez 1,5 godziny w temp. 180 st.C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger