Pierogi z biala kielbasa


Pierogi z białą kiełbasą

pół kg kiełbasy białej
pieprz

Przygotować ciasto na pierogi według tej instrukcji - klik
Kiełbasę ugotować w wodzie - wodę wykorzystać na żurek na białej kiełbasie.
Kiełbasę obrać z flaków, wyjąć i rozgnieść mięso, doprawić pieprzem. 
Nafaszerować pierogi mięsem.
Gotować w osolonej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia na wierzch.



2 komentarze:

  1. Pierogi muszą być pyszne.Bardzo ciekawy pomysł z tą kiełbasą jako farsz;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne wyszły, ja dodałam jeszcze zrumienionej cebulki, pieprzu i majeranku.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger