Duszona botwinka

Prosty i szybki sposób na botwinkę? Duszenie z czosnkiem i fetą. Zdrowy dodatek do obiadu. 

Duszona botwinka

pęczek botwinki (bez buraczków)
cebula
3 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
szklanka wody lub bulionu
2 łyżki oleju
sól, pieprz naturalny, kurkuma
ser typu feta
natka pietruszki

Botwinkę drobno pokroić, czosnek posiekać w plasterki, a cebulę w kosteczkę.
Na oleju usmażyć cebulę, dodać czosnek i wrzucić botwinkę.
Zalać całość wodą lub bulionem, dodac sok z cytryny i dusić pod przykryciem.
Doprawić do smaku przyprawami i dusić jeszcze 5 minut.
Na koniec dodać kawałeczki sera typu feta i natkę pietruszki. 
Podawać np. z ziemniakami.

1 komentarz:

  1. To jest jedna z moich ulubionych zup! Muszę wypróbować Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger