Paluchy z ketchupem i sezamem

Typowe finger food - czyli jedzenie wygodne do spożycia rękoma, świetne do zabrania na piknik. Więcej przekąsek z ciasta francuskiego klik.

Ketchupowe paluchy z sezamem
paluchy z ketchupem, paluchy z sezamem, paluchy z ciasta francuskiego
opakowanie ciasta francuskiego
kilka łyżek ketchupu pikantnego
sezam

Ciasto francuskiego ponacinać w paski o szerokości 2 cm. 
Każdy pasek posmarować ketchupem i posypać sezamem.
Zwijać wokół własnej osi. 
Rozłożyć na papierze do pieczenia i piec przez 15 minut w temp. 200 st.C.

5 komentarzy:

  1. Moja córcia uwielbia ketchup, chyba porobię jej takie kręciołki do szkoły :) Może wreszcie zacznie do domu wracać pusta śniadaniówka bo póki co drugie sniadania idą baaaardzo opornie ;) Czy mogę sezam zastąpić siemieniem lnianym? pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis. Na pewno spróbuje w przyszłości.
    Zapraszam do dodania strony w moim katalogu ciekawych stron i blogów.
    Pozdrawiam
    www.wycinek.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger