13 cze 2015

Smażona węgorzyca

Węgorzyca to nieduża ryba drapieżna o bardzo delikatnym mięsie. W związku z tym, że przygotowywałam ją po raz pierwszy to wykorzystałam klasyczny przepis na smażoną rybę. Nad morzem rozpoczął się sezon smażalni, ale my mieszkający nad morzem wolimy to robić w domu :). 

Smażona węgorzyca

węgorzyca
sól, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy
mąką
olej do smażenia

Oczyścić rybę - pozbawić głowy, wyjąć wnętrze i obciąć płetwy. 
Umyte i osuszone ryby doprawić solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Linkwithin

var linkwithin_text = ‘Inne ciekawe przepisy:’ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF