Grillowane piersi w jogurcie greckim

Filety z piersi kurczaka w marynacie jogurtowej wychodzą niezwykle soczyste! Koniecznie spróbujcie!


Grillowane piersi w jogurcie greckim
0,5 kg filetu z piersi kurczaka
duży jogurt grecki
sól, pieprz, curry, przyprawa do grillowania

Mięso pokroić na grubsze kotlety i nie rozbijać.
Posypać z każdej strony odrobiną soli. 
Jogurt wymieszać z przyprawami, następnie mięso obtoczyć w jogurcie.
Trzymać mięso w marynacie min. godzinę.
Grilluj na tackach lub na patelni grillowej.
Grillowane piersi w jogurcie greckim




4 komentarze:

  1. Fenomenalne zdjęcia :) Idealny obiad na taki ciepły dzień jak dziś. Na pewno spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Do smażenia używany był jakiś tłuszcz? Mogę wykorzystać olej kokosowy bio planet? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyznam się szczerze że skorzystałam z Twojego przepisu i smakuje to 3x lepiej niż wygląda na zdjęciach - a jak wiadomo zdjęcia masz najwyższej klasy. Pyszna potrawa i dobre urozmaicenie diety. Bardzo dziękuje za ten przepis!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger