Grzanki z fetą cukinią groszkiem i szynką parmeńską

Czytelnicy, którzy śledzą mój fanpage



wiedzą, że dostałam ostatnio od gandalf.com.pl drugą już książkę zagranicznej blogerki kulinarnej "What Katie ate". Postanowiłam standardowo przetestować jakiś przepis z książki i tym razem padło na...rewelacyjne grzaneczki!

Grzanki z fetą, cukinią, groszkiem i szynką parmeńską
grzanki z fetą i cukinią, grzanki z groszkiem, grzanki z szynką parmeńską, przepis na grzanki, pomysł na grzanki
bagietka półrazowa
mała cukinia
oliwa
kilka strąków zielonego groszku
ser typu feta
kilka plasterków szynki parmeńskiej
garść świeżej bazylii
sól czosnkowa, świeżo mielony pieprz

Cukinię pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z oliwą i posypać solą i pieprzem.
Bagietkę pokrój na ukośne kromki, posmaruj oliwą i wyłóż na rozgrzaną oliwą.
Grillować z dwóch stron aż się zrumienią.
Cukinię również grilluj aż nabierze złotych pasków.
Kromki bagietki posmaruj fetą, ułóż na niej szynkę, cukinię, wysyp groszek i posyp listkami bazylii.
Całość dopraw solą czosnkową i pieprzem.

grzanki z fetą i cukinią, grzanki z groszkiem, grzanki z szynką parmeńską, przepis na grzanki, pomysł na grzanki

grzanki z fetą i cukinią, grzanki z groszkiem, grzanki z szynką parmeńską, przepis na grzanki, pomysł na grzanki

grzanki z fetą i cukinią, grzanki z groszkiem, grzanki z szynką parmeńską, przepis na grzanki, pomysł na grzanki



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis podziel się zdjęciem na email lub fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger