Grzanki z figami i szynką parmeńską

W dyskontach i na rynkach dostępne są już figi w atrakcyjnej cenie. Warto przyrządzić z nich ciekawe grzanki, bo to taki owoc, który komponuje się dobrze w każdym towarzystwie np.:

Grzanki z figami i szynką parmeńską

bagietka
2-3 figi
szynka parmeńska
pesto
kilka suszonych pomidorów
pestki dyni
oliwa

Bagietkę pokroić pod skosem na grzanki, które skropić oliwą i zrumienić na patelni. 
Każdą z nich posmarować pesto, następnie nałożyć po plasterku szynki parmeńskiej, plasterku figi, kawałku suszonego pomidora.
Posypać pestkami dyni i dodać bazylię.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że jesteś :) Jeśli zostawiasz komentarz, jako anonim zostaw swoje imię :) Jeśli wypróbowałeś przepis wyślij zdjęcie na klaudia.sroczynska@gmail.com lub wstaw na fanpage :)

Copyright © 2016 Dusiowa kuchnia - blog kulinarny , Blogger